V škandalu z vozniškimi dovoljenji je sodelovala tudi Agencija

Kot je poročal portal MMC, se je Slovenija povzpela na sam vrh koruptivnih držav! Medtem, ko se strokovnjaki s področja cestne infrstrukture trudimo izboljšati varnost na naših cestah, je Agencija za varnost v prometu dve leti vedela za podkupovanja na področju avtošol! "Dogovor je bil, da zagotovimo nemotene postopke zbiranja dokazov. Že prvi indici so kazali, da gre za velik obseg in za zelo resna kazniva dejanja, naš skupen cilj pa je bil, da se z ustreznimi materialnimi dokazi odkrijejo vsi kršilci," je na novinarski konferenci dne 18.11.2013 povedal Bojan Žlender, vodja direktorata za promet na ministrstvu za infrastrukturo in prostor.

Za 1.700 EUR naj bi bilo možno "legalno" kupiti vozniško dovoljenje oziroma potrdilo. Več kot 3.000 voznikov ni opravljalo tečaja varne vožnje, temveč so ga za 250 EUR kupili. Med njimi so tudi t.i. povratniki, ki so ostali brez vozniškega dovoljenja zaradi hudih prekrškov! Agencija je s svojim ravnanjem ogrožala našo varnost, saj se na cesti vozijo nevarni vozniki, ki nimajo opravljenega vozniškega izpita!

V Zavodu za prometno varnost ostro protestiramo proti takšnim dejanjem in neodgovornim izjavam! Zahtevamo takojšen odstop vseh vodilnih na Agenciji oziroma direktoratu!